Главная » М'ясна гастрономія » Шинка Брезаола с/в
Брезаола за класичним рецептом готується тільки з м'язів передніх і задніх окороків великого рогатого скота. Уся сировина піддається ретельному відбору. Надлишки жиру і сухожилля обережно обрізуються.
Після відбору та підготовки якісна сировина піддається сухому засолюванню. Шматки м'яса в чанах пересипають морською сіллю. Також в залежності від рецептури виробника можливе додавання різних спецій, вина, цукру, прянощів (розмарин, гвоздика, паприка, чорний перець, ягоди ялівця, часник, чебрець, лаврове листя, кориця і мускатний горіх).
Рекомендується нарізати шматочки товщиною 0,8-1,5 мм, так як і хамон і прошутто. Подають нарізку злегка охолодженою або кімнатної температури.
Смакувати шинку можна самостійно, а також окропивши оливковою олією, лимонним соком або бальзамічним оцтом. Також Bresaola використовують для приготування смачних бутербродів, карпаччо, фокачі, піци. Продукт чудово поєднується з овочами (рукола, спаржа, помідори, болгарський перець, кабачки), бобовими, грибами, оливками і твердим сиром (Грана Падано, Гауда, Пармезан). Посмакуйте також шинку брезаолу з фруктами, горіхами, інжиром, грушею та яблуками, гранатом, виноградом, а також з медом.