Главная » М'ясна гастрономія » Шинка Коппа ди Парма
Coppa – це шинка, яка готується зі свинини. Для неї обирають м'ясо з шиї та лопатки, яке приправляється, солиться та довгий час в'ялиться.
Можна смакувати делікатес в якості окремої закуски, а також на м'ясній тарілці. Гарно поєднується з м'якими та твердими сирами, овочами свіжими та на грилі, руколою, шпинатом, фруктами. Чудово смакує з білим і злегка солодким червоним вином, інжиром, динею, спаржею та білим хлібом. До шинки підходять різні сорти сирів, але рекомендується спробувати з сиром з пліснявою, наприклад з горгонзолою. В Італії нарізку Coppa подають разом з супами та іншими першими стравами. Можна використовувати під час приготування бутербродів, салатів, піци, різотто, пасти, лазаньї, м'ясних пирогів.