Главная » М'ясна гастрономія » Шинка Панчета афумікато с/к
Італійський варіант бекону. Для виробництва панчетти використовують сировину, взяте виключно з живота свині. Звичайний бекон не має таких обмежень. Для нього в хід йдуть не тільки грудинка, а й спина, шия, стегнова частина.
На першому етапі Панчетту посипають сумішшю солі і спецій і залишають у спокої в холоді для рівномірного розподілу прянощів в м'ясі, періодично протираючи білим вином. Після цього продукт проходить процес підсушування в спеціальних приміщеннях строком від 3 до 5 днів. Наступний період дозрівання триває не менше 2-х місяців.
Зріз має характерне чергування яскраво-червоних і білих шарів. Панчетту часто застосовують в тих випадках, коли необхідно пом'якшити занадто сухий продукт при запіканні або смаження. Їй обертають м'ясо, рибу, овочі. Вона надає пікантний смак других страв, супів і рагу.