Сир Пармеджано Реджано DOP в/в 24 місяці 32%
Пармезан – унікальний сир.
У зрілій головці Парміджано-Реджано міститься лише 30% води, решта ж 70% – це корисні поживні речовини.
Пармезан має унікальну властивість молочного продукту, він не містить лактозу. Ті люди, у кого непереносимість лактози або алергія на неї можуть без наслідків насолоджуватися цим сиром.
Структура сиру зернисто-луската, ламка, кришиться при нарізанні. Консистенція щільна. Чим старший сир, тим більше виражена зернистість і вища твердість. Колір світло-жовтий з кремовим відтінком. Смак пармезану складний і насичений: з відтінками фруктів та горіхів, з пікантним тривалим післясмаком та гостринкою. Аромат глибокий та пряний. Смак та запах пармезану різного часу зрілості відрізняється один від одного.
Пармезан додають у безлічі рецептів, причому для різних страв вибираючи різний за віком сир. У тертому вигляді з ним запікають овочі, готують різотто та піцу. З колотими шматками подають свіжі та сушені фрукти, а також варення з ягід і навіть цибулі, помідорів або гарбуза. Перед подачею рекомендується завчасно витягнути пармезан з холодильника на кілька годин, але залишити в упаковці Пармезан додають майже всі рецепти, які подаються з макаронами. Винятком є страви та соуси з рибою та морепродуктами.